У СумДУ відбувся перший урочистий випуск магістрів фізичних терапевтів

В суботу на площах конгрес-центру СумДУ пройшли урочистості з нагоди вручення дипломів магістрам фізичним терапевтам, всього отримали дипломи 42 фахівці. Протягом двох років освітня програма “Фізична терапія”, яка була розроблена у рамках проєкту Erasmus+ REHAB, успішно пройшла ліцензування та акредитацію. Студенти мали можливість працювати на сучасному реабілітаційному обладнанні, отриманому в рамках проєктів REHAB та “Реабілітація травм війни”, практикуватися на численних клінічних базах кафедри.

Фізична терапія в сучасних реаліях набула значної популярності, оскільки повноцінне відновлення після травм, гострих та хронічних захворювань нервової системи та внутрішніх органів практично є неможливим без фізіотерапевтичних втручань професіоналів. Навчання на освітній програмі передбачає проходження трьох практик, підготовку та захист кваліфікаційної роботи магістрів, складення іспиту Крок та об’єктивного структурованого клінічного іспиту. Окрім закладів охорони здоров’я, випускники програми можуть працювати в реабілітаційних центрах, спортивних організаціях, закладах санаторно-курорної направленості, декілька магістрів виказали бажання займатися приватною практикою.

На думку голови експертної ради роботодавців, директора КНП СОР “Сумський обласний клінічний лікарсько-фізкультурний диспансер” Наталії Ємець перевагами випускників СумДУ на ринку праці є високий рівень володіння сучасними методиками, необхідними для комплексної реабілітації, вміння працювати в мультидисциплінарній команді та обирати оптимальні реабілітаційні програми для пацієнтів з урахуванням їх індивідуальних особливостей. Саме такі фахівці потрібні нашій державі у цей складний час.